Det er ikke lett å betale ned gjelden din. Folk som samler gjeld gjør det fordi de ikke har nok inntekt til å håndtere regningene sine. Hvordan kan de virkelig håndtere gjelden sin? Faktum er at gjeldskonsolidering kan gjøre susen, og du kan lære hvordan nedenfor.

Gjør din forskning på dine potensielle gjeldskonsolideringsselskaper. Ikke alle disse selskapene er best for ditt scenario. Noen er ikke engang anerkjente – det er mange «fly by night» -operasjoner i dette markedet. Ikke gå i fellen. Undersøk selskapene grundig før du tar noen beslutninger.

Når du konsoliderer gjeld, bør du vurdere å gjøre fotarbeidet selv. Konsolideringsselskaper kan ha gebyrer knyttet til sine tjenester. Du kan imidlertid enkelt foreta de samme telefonene til kreditorene dine og forhandle med dem. Det er ingen spesiell vurdering fra kreditor om hvem som ringer, enten det er en tjeneste eller deg, kunden.

Før du omstrukturerer din økonomiske situasjon med et gjeldskonsolideringslån, må du få en kopi av kredittrapporten din. Analyser dine vaner og se hvor du står med de store kredittkontorene. Hvis du gjør dette, kan du finne ut hva du har gjort galt og hvilke vaner du trenger for å endre fremover.

Sørg for at du ansetter et anerkjent gjeldskonsolideringsbyrå som hjelper deg med å håndtere gjeldssaneringen. Selv om du vil finne mange selskaper som tilbyr å hjelpe deg, er det få som virkelig er til fordel for forbrukeren. Sjekk først med statlige sponsede byråer som tilbyr gratis kredittrådgivning og deretter vil henvise deg til en pålitelig gjeldskonsolideringstjeneste.

Vær forsiktig med vilkårene for sikkerhet for gjeldskonsolideringslån du søker om. Mange ganger vil denne typen lån inneholde en klausul om hjemmet ditt, hvis du misligholder betalinger. Dette kan åpenbart sette deg i alvorlig fare hvis omstendigheter gjør det vanskelig å oppfylle lånebetalingen. Hold hjemmet ditt unna enhver låneavtale, og les det med småt.

Fokuser på konsolideringstjenester som ser på langsiktige mål. Konsolidatorer som tilbyr en rask løsning for din gjeld og kredittproblemer, kan ikke gi deg de beste resultatene. De som fokuserer på kreditorer en om gangen, og forbedrer kredittpoengene dine for hver vellykkede forhandling, vil ende opp med å spare penger i det lange løp.

Gi beskjed til familie og venner hvis du sliter med gjeld. Din nærmeste familie eller nære venner kan være villige til å låne deg nok penger til å konsolidere regningene dine. Hvis familien din er villig til å låne deg pengene, kan du lage en avdragsavtale som definerer betalingsbeløpet du vil betale dem sammen med lånets lengde og eventuelle renter.

Før du bestemmer deg for hvilket gjeldskonsolideringslån som er riktig for deg, må du analysere gjeldende gjeld nøye. Inkluder bare gjelden du betaler høy rente for, og bereg sparepengene dine med et lavrentelån. Det er greit å holde noe av gjelden din utenfor konsolideringslånet, så lenge renten er lav nok.

Du har lest denne artikkelen fra topp til bunn og forstår gjeldskonsolidering dypt nå. Det betyr at du er klar til å begynne å bruke den for å håndtere din egen økonomiske situasjon. Benytt deg av disse tipsene, slik at du får et godt utfall når du bruker gjeldskonsolidering selv.